Nybörjartur

Vill man börja spela poker så finns det så klart en del saker man bör ha i åtanke, det är inte svårt att börja men det gäller att börja med en realistisk inställning. Det är många som trillar i fallgropen ”nybörjartur”. Man tror att det bara är att sätta sig ner vid ett bra bord med höga insatser på en gång och spela skjortan av sina motståndare, ”det kan väl inte vara så svårt?”. Visst kan man ha nybörjartur och vinna många rundor i början men att starta sin pokerkarriär på detta sätt kommer inte att ge något i längden och är inget som vi rekommenderar. Självklart menar vi inte heller att du måste ta ”examen” i poker innan du ens kan börja spela men det gäller att börja på en lagom nivå och spela sig uppåt i en långsam takt. Gör man det kommer man att lära sig det man behöver på vägen och i slutändan har man då alla förutsättningar för att bli ett riktigt proffs.

Hur vill du spela?

Det första man bör göra innan man börjar spela poker online är att bestämma sig för hur mycket man vill spela och vilken nivå man vill uppnå. Har man det att utgå ifrån så blir det så mycket enklare att veta i vilken ände man ska börja sitt spelande och hur länge man bör stanna på de olika insatsnivåerna. Vill du satsa på att bli en riktig storspelare och vara med i de stora turneringarna? Då bör du ha en hel del tid och pengar att avsätta för ditt spelande. Vill du hålla det på en hobbynivå och enbart spela för att det är roligt men ändå utvecklas? Då är det bara att börja som du tycker är lämpligt med storleken på din bankrulle i åtanke. Gemensamt för hur mycket eller lite man än vill spela är att det alltid är bra att börja träna gratis poker för att sedan spela sig från låg till hög insatsnivå. Man behöver nämligen lite tid att lära känna sig själv som pokerspelare för att veta hur man beter sig i spelet och hur man ska kunna utveckla sitt spel.

Tålamodet

Innan man börjar med poker bör man även tänka på att det tar tid att bli bra. Oavsett hur bra det gått för dig som till exempel har spelat hemma med vännerna är det en annan sak att spela online mot okända motståndare. Det tar tid att lära sig hur man ska anpassa sitt spel efter motståndet på bästa sätt och för det krävs även att man analyserar hur man själv reagerar i olika spelsituationer. Det kanske verkar krångligt nu men egentligen handlar det bara om att ha tålamod och föra lite anteckningar över sitt spel. Det handlar även om att inte ge sig in i spel med för stora insatser på en gång. Se hellre till att du känner dig bekväm och vinner ofta på en låg insatsnivå innan du satsar på högre spel.